2011. június 17., péntek

Végülis akár nevezhetjük félnomád életmódnak a miénket

Mivel a Sopronba költözésünkkor előrelátóan megtartottuk az összes dobozt, most nagyon könnyű dolgunk van, kivéve azt, hogy természetesen valamennyi doboz el lett látva már egyszer felirattal, konyha, gyerekruha, dekor, stb.
Na most a kavarodás elkerülése végett, mármint hogy egyértelmű legyen, hogy melyik dobozfelirat értendő az aktuális költözésre, azt találtam ki, hogy megalkotom a dothraki szótárt. Ez úgy fog kinézni, hogy ezúttal (frissen kitalált) dothraki (vagy más) nyelven fogom feliratozni a dobozokat, és hogy el ne felejtsük a szavakat, egyben mégiscsak visszafejthető legyen, hogy melyik dobozban mi van, rögtön szótárba is kerülnek a használt szavak, a kiejtésükkel és a magyar megfelelőjükkel együtt.
Alighanem egy kiötlés, egy szótárba rögzítés és egy visszafejtés, vagyis három használat alatt be is vésődnek a szavak, a végén perfekt dokthraki leszek.
Sajnos az elvolt dolgok szavasítására ezúttal nem fog sor kerülni, mert a költözés merőben praktikus ügy, de ez nem baj, mert szerintem a dothraki szintén elég gyakorlatias nép, keveset foglalkoznak például lélekkel vagy filozófiával.
Az a helyzet, hogy szerintem ez vicces, a Pé szerint viszont nem, ójaj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése