2011. augusztus 22., hétfő

Az ásványvizekkel kapcsolatban

Azért én azon kurvára ki tudok akadni, amikor a MÁV a hőségre való tekintettel ingyen osztja az ásványvizet, ami harmincezer palackot jelent per nap. Mert bassza már meg az igásló, télen se osztanak kesztyűt ingyen a vonatokon, pedig az időjárás indokolná, valamint mindenkinek joga van indulás előtt betenni a ridiküljébe egy félliteres palack vizet, amit gyakorlatilag bárhol újra lehet tölteni csapvízzel, tudom, így élek vagy tizenöt éve.
 Jól van, a vízosztás még mindig olcsóbb, mint a mentőket riasztani minden kiszáradt, vesegörcsös, hőgutás emberhez, csak mert hülye volt, és elfelejtett inni. Meg nyilván ez az összeg bagatell a MÁV veszteségéhez képest. És azt is belátom, hogy ezzel csak visszaáll a dolgok normális rendje, mert ebben az országban* úgy általában tök gáz vízért pénz kérni, hiszen kb. leszúrod az esernyődet a földbe, és feltör az ásványvíz minőség. De azért a MÁV nyilván megveszi a szétosztott vizet, palackját legalább százért.
Biztos csak az a bajom, hogy nem találtam itthon jó barátomat, a vizes palackot, a fitness-ben meg négyszázért adták a vizet, fél litert. Pedig ott is hőség volt.

* igen, Európában Olaszországgal és Izlanddal együtt Magyarországnak van a legnagyobb ásványvíz minőségű vízkészlete, mondjuk ezt jó tudni, mielőtt megveszi az ember a francia Eviant, vagy a horvát Janát, ami nem csak drága, de az ökológiai lábnyoma is meghaladja az etikus szintet. Ráadásul tökfölöslegesen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése