2011. augusztus 28., vasárnap

További balesetek minálunk

Pillanatnyilag úgy néz ki, hogy mind a két gyerekem egy-egy hatalmas arcsebbel kezdi majd a tanévet* az új intézményekben. Borcsi úgy néz ki, mint akinek behúztak egy alaposat a bal szeméhez, Ákos meg mint akit szájba vágtak, pedig nem is, tényleg. Remélem, nem kell majd erről a Gyivit is meggyőzni.
A következőképpen történtek az esetek. Tegnap volt a tanyán a minden évben esedékes nagy családi buli (az egyik ágnak). Sajnos sokan nem tudtak eljönni, ezért csak 44-en voltunk, a társaság fele gyerek**. Jó buli volt. A tanya pedig pont azt tudja, amit a neve sejtet, mínusz állatok, de szénakazal például van számos, na ez volt a baj, közelebbről, hogy Borcsi felmászott az egyikre, még közelebbről pedig az volt a baj, hogy le is esett. Mondanom sem kell, jól megütötte és felhorzsolta a bal szeme körüli részt, úgyhogy most elég ijesztően néz ki, de legalább nem sérült meg a szemgolyója, és feldagadva sincs, úgyhogy remélem, hogy a következő három napban begyógyul, mert elég kínos lenne magyarázkodással indítani az új óvodában, hogyaszongya, mi nem verjük a gyerekeinket, tényleg, csak hát az a fránya szénakazal. És ha véletlenül ebből kifolyólag a családlátogatást és környezetfelmérést nemcsak a városi házra értenék, hanem a tanyára is ki szeretnének menni, látszólag kíváncsiságból, valójában megsaccolni a történetünk valóságfaktorát, akkor valószínűleg nem tudnánk jól kijönni a dologból. Az emlegetett szénakazal ugyanis körülbelül térdig ér. Hát ez van.
Ákos pedig ma reggel önkezűleg elvágta az alsó ajkát az apja borotvájával. A nyomokból ítélve úgy történhetett az eset, hogy felmászott a szennyesláda tetejére, ahonnan faszán eléri a piperepolcot. Leverte az apja hónaljfrankózóját, kinyomott fél tubus fogkrémet, majd belakmározott belőle, aztán annak rendje és módja szerint megkezdte a fogselyem használatot, de sajnos nem tudta időben letépni, ezért olyan huszonöt métert húzott ki. A megfelelő test- és szájhigiénia elvégzése után következett a borotválkozás, én konkrétan arra léptem be, hogy a négyarasznyi fiam az apja ötpengés szuperborotváját csókolgatja, basszus. Szerencsére csak egy jelentéktelen vágás keletkezett az ajkán, de az is vérzett, mint a bolondulás, és egy kicsit fel is van dagadva, de mindezek ellenére*** mégis szeretném, ha felvennék a bölcsődébe, és csütörtökön kezdhetne. Ottalvással, de ha felajánlják a három hetes építőtáborozás lehetőségét, hát hadd menjen****.

*már amennyiben Ákost is fölveszik a bölcsődébe, még nem tudjuk
**eléggé szaporák vagyunk
***nem igaz, mert éppen ezért
****természetesen fél óra különlevés után valamelyikünk sírásban fog kitörni, és az nem ő lesz

1 megjegyzés: