2012. április 5., csütörtök

Én is egy féreg vagyok

Tartozom egy vallomással. Nem a gyerekeimre költöm a családi pótlékot és a gyest.
Igaz, nem is a kocsmába megyek vele, de akkor is egy féreg vagyok, megérdemlem, hogy Erzsébet utalványként hozza a postás, hogy csak a CBA-ban tudjam majd beváltani a köztársasági elnök pezsgőjére pelenkára.
Mert az OTP-nél alighanem hiába próbálkozom majd, nem biztos, hogy az Erzsébet utalványt beszámítja a lakástörlesztésem fejében. Pedig milyen jó rendszer volt ez eddig, 4-én megjött a két állami ellátás a számlámra, és még aznap el is vitte a cica bank. Nem kellett vele törődnöm egyáltalán. Alighanem eztán nem így lesz, hanem kitalálunk majd valami mást. Nekünk kényelmetlenség. De mi van azokkal, akiknek emiatt ugrik a ház?
Jó, mondjuk (csak) emiatt nem fog, de akkor is, miért gondolják, hogy akinek jár valami állami ellátás, pl. családipótlék, az azonnal a játékgépbe dobja az utolsó fillérig?  Ezek szerint a gyereket nevelők mind csalók? És ilyenekre bízzák a jövő nemzedékét? Miért nem veszik mindjárt állami gondozásba az összes újszülöttet, az lenne a tiszta munka!

3 megjegyzés:

  1. Hááát... nekünk az albérlet sem jön ki a család pótlékból (pedig mi 4 gyerek után kapunk...), nemhogy plusz a rezsi...
    Már ezen is meg akar gazdagodni "valakinek" a cége???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekünk is csak a gyessel együtt elég a törlesztőre :).

      Törlés