2013. január 20., vasárnap

Azt mondja Borcsi

Az állatkerti Varázshegy felé igyekszünk.

Borcsi: - Már alig várom, hogy halljam a bálnák énekét. Rákenroll!!!

7 megjegyzés:

  1. Nem is tudtam, hogy ekkorát fejlődött az Állatkert! :) Nekünk is el kéne látogatnunk ...

    VálaszTörlés
  2. milyen ez a varázshegy? még építették, mikor legutóbb voltunk.

    VálaszTörlés
  3. Hú, a Varázshegy az nagyon jó! Szuper installációk vannak benne, meg cuki kisállatok, igazán informatív és szórakoztató szerintem minden korosztálynak, mi élveztük, és a gyerekek is. Na jó, ők jobban :).

    VálaszTörlés
  4. jövőre elköltözik a vidámpark, így azok az állatok is nagyobb kifutót kapnak, akik terület hiányában nem tudtak. Prágában óriási területen van együtt zsiráf, zebra, antilop, strucc.

    VálaszTörlés
  5. Borcsi emlékezett a budapesti állatkertre, ahol kiskorában volt korábban gyakran?

    VálaszTörlés
  6. Kb. havonta járunk az állatkertbe, még a varázshegyre is emlékeztek. Nagyvilági gyerekek ezek, Ákos három hónaposan már Andy Warhol kiállítást aludt végig az Albertinában :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Warhol-kiállítást utoljára 2000-nyarán láttam a régi Ludwig-ban. A varázshegyet sajnos még nem láttam. A mostani zsiráfokkal az a bajom, hogy csak akkor állnak szóba velem, ha kaját viszek nekik. Korábban, mikor Recés zsiráfok voltak, azok össze-vissza nyalogattak, amikor a nagypapámmal voltam. Aztán Zaire, a bika megözvegyült, 10 évig egyedül volt. Majd, mikor a mostani Rotchild zsiráfok jöttek, el kellett vinni, de még gyorsan felcsinálta az új nőstényt, megszületett a keverék. Debrecenben jobb helyük van ugyan a zsiráfoknak, de Zaire egy fél év múlva, 24 évesen (aggastyán kor) meghalt. Akkor tevék voltak a mostani zsiráfház helyén. A mostani teveház helyén volt a strucc ház, ahol mind a négy nagymadár (strucc, emu, nandu, kazuár) látható volt, igen szűk helyen.

      Törlés