Há' nem. Látod, örüljél!
Mert én magammal kapcsolatban még akkor is a tökéletességet hallucinálom, amikor mondjuk fenékre esek huszonöt talpig öltönyös, jóképű pasi előtt, mert ki más tudna ilyen elegánsan seggest dobni, mint én, na ugye.
Nem úgy, amikor a gyerekeimet etetem. Na, akkor ilyen kicsike vagyok, mutatom a kisujjamat, és a szőnyeg alatt közlekedem. Vasárnaponként. Hát az blöá.
Mert én ugye igyekszem kérem, nagyon. A magyar és a nemzetközi konyha remekeit hordom eléjük, válogatott, minőségi alapanyagokból, változatosan és egészségesen készítek nekik kiváló ízű ételeket - gondolom én főzés közben. Evés közben meg, amikor látom, hogy csak piszkálják a kaját, jó esetben a villájukkal, rosszabb esetben eltorzult fejjel kaparják le tíz körömmel a nyelvükről, na, akkor összeroskadok.
Ma is, a kis dögök. Főztem zöldséglevest, mert az
A másodikféle elfogyasztása a következőképpen zajlott. Ákos megevett kézzel egy falat húst, a csicsókapürét megkóstolta, és közölte, hogy nem szereti. Ezzel lehet a legnagyobb csapást mérni a tudatomra, mert ha kóstolás nélkül mondja, hogy ezt nem szereti, akkor ugyan
A gyömbéres-mazsolás répa ugyanígy járt, mondjuk a mazsolákat legalább megették. Figyeljük meg közben, hogy Borcsi a levesben még ugye szerette a répát, ám vajon, gyömbérrel párolva már nem, holott a gyömbéres sütikért él-hal. Szóval keressük a logikát a dolgokban. Csak nem találjuk.
Borcsi szerencsére a húsból hajlandó volt enni. Borcsi imádja a szaftos husikát, hogy az ő szavaival éljek, egészen addig, amíg a tányérjára nem kerül. Mert akkor már csak bökdösi általában a villájával, olyan fejjel, mintha vonaglana még, mármint az állat a tányéron.
Hát ez az, amiért én minden vasárnap délután a porban heverek (kényelmes por amúgy, meg lehet szokni). Eleinte azzal vigasztaltam magam, hogy nyilván nincsenek hozzászokva a változatos alapanyagokhoz, az óvodai margarinos kenyeret és husi-krumplit viszont nem fogom bevezetni itthon, le is száradna lehet a kezem már a bevásárláskor. Csakhogy nyilván parmezános tésztát se tesznek eléjük az oviban (aglio-olio-pepperoncino a becsületes neve, de ezt nem szoktuk kikérdezni), azt itthon mégis nagy lelkesen belapátolják. Helyesbítek, az egyetlen kaja, amit belapátolnak. Nálunk gyakorlatilag akkor van boldogság, ha az asztal közepére helyezek egy kiló gőzölgő spagettit és mellé egy tál parmezánt. Na akkor eszik a család. Nem véletlenül lett az elmúlt fél évben akkora a seggem, mint a tanyasi lavór. Mert gyenge vagyok, és néha összekurválkodok egy kis sikerélményt.
Tök jót röhögtem! :) maximálisan átérzem a dolgot, bár én még "csak" egy kajaügyileg problémás férjjel vagyok megáldva. Néha (valójában gyakran) nekem is ingerenciám támad leragadni a sült hús krumpli kombónál, mint biztos sikernél. Az a tuti, most mit kockáztassak, a vége úgyis az, hogy belül zokogok, hogy mi a szarért nem maradtam a sülthúskrumlinál. :D
VálaszTörlésLubélia=Zenóbia :)
VálaszTörlésÜdv :)
Törléskét szerény javaslatom lenne, adj életszemléleti tippeket és hívj meg ebédelni! :)
VálaszTörlésMit főzzek? - kérdem én. Férj: Mindegy. Nagylány: pizza, spagetti, kukoricás husi, krémleves. Kicsi: teljesen rapszódikus, tök mindegy mi van, néha annyit eszik, mint egy kamaszfiú, néha semmit, az oviban minden finom (???)
VálaszTörlésEz egy általános probléma....
Csatlakozom Maggie-hez, én is megyek hozzád enni, olyanokkal nem is merek próbálkozni, amiket te főzöl.
Gyertek, gyertek! De azt ugye tudjátok, hogy kissé túlteng az önbizalmam :D
VálaszTörlés