2015. december 1., kedd

Lovas nemzet a miénk

Szóval ha azt gondoltátok volna, hogy a lovon csak ülni kell, az állat meg megy magától, hát az kurvanagy tévedés. Én például fél óra lovaglás után mindig úgy érzem magam, mint fél óra futás után: ha most azonnal nem fekhetek le aludni, itt fogok összeesni.

Viszont most már röhögve fel tudok szállni a nyeregbe (az a titka, hogy lovaglónadrág kell, és nem fari, mert az visszafog), és már kapaszkodás nélkül tudok könnyűügetni.

Ezzel kapcsolatban még annyit, hogy anyám már évek óta azzal hülyíti a lányunokáit, hogy vesz nekik egy lovat. Azt hiszem, eljött az ideje, hogy elkezdjem én is ütni ezt a vasat. Meglehetős megtakarítást érnénk el ahhoz képest, hogy most hárman lovagolunk a családban, félóránként ezerötszázért. Mondhatni, hamarosan ellovagoljuk egy ló árát.
Széna, szalma nem gond, van (és a lovardában, ahová járunk, van bértartás).

3 megjegyzés:

  1. 1. Lovat venni NAGYON nehéz. Ha nincs, aki tanácsod ad, akkor azért, ha van, akkor meg azért. Egy kocsiról, vagy házról SOKKAL könnyebb objektív véleményt alkotni. És ha egy kocsi, vagy egy ház nem válik be, SOKKAL könnyebb megszabadulni tőle.
    2. Amíg valaki nem tud legalább középszarul lovagolni, nem érdemes lovat venni.
    3. Ha már középszarul lovagol valaki, és lovat vesz, akkor még mindig nagyon sokáig szüksége lesz edzőre, mert különben elrontja a lovat.
    4. Ha túlhaladtad a középszar kategóriát, akkor is kell az edző, legalább hetente/havonta egyszer, hogy korrigálja a hibákat és fejlesszen.
    5. A bértartásnál számolni kell a pluszköltségekkel, úgymint kovács, állatorvos, felszerelések. Pénznyelő.
    6. Ajánlom a hucul fajtát, viszonylag igénytelen, kiegyensúlyozott idegrendszerű, nehéz elrontani, de ha mégis, akkor nem túl nehéz kijavítani, és nem kell hozzá ördöglovasnak lenni, vagyis az olyan bénák is boldogulnak vele, mint például én.
    7. Sok szerencsét :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi :). Azért nem eszik olyan forrón a kását, eddig még egy aranyhörcsögöt se mertem beszerezni, nemhogy egy lovat :D. Azért egy élőlény, az komoly dolog.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megjegyzem egy ló összehasonlíthatatlanul több örömöt okoz, mint egy aranyhörcsög :D

      Törlés