2012. május 11., péntek

Kérdezzetek, és megválaszoltatik

Ami azt illeti, feltettem a munkahelyemen a kérdést, hogy vajon hogy is gondolják a Darányi Ignác tervet, mármint hogy legyen mindenkinek kiskertje, és termeljen benne sok jó minőségű ennivalót, ha nem lehet locsolni, mert olyan picsadrága a víz, hogy az árából teli rakhatnám a  kétszáz literes mélyhűtőt hússal, akkor meg minek a kert, mire azt válaszolták, hogy szereltessél fel locsoló almérőt, és akkor csak harmadannyiba kerül a locsolás, mert nem kell kifizetni a csatornadíjat. Minthogy nem a csatornába, hanem a rukkolára megy a víz.

Ja? Az más. Akkor szereljen fel mindenki locsoló almérőt ötezerét, egy hónap alatt visszajön az ára.
Szívesen segítettem, szóra se érdemes, tényleg.

6 megjegyzés:

  1. Mi kútból locsolunk, úgy még olcsóbb, de elsősorban azért onnan, mert volt a házhoz. :)

    VálaszTörlés
  2. Mondjuk nem ötezer volt Pesten a felszereltetése, hanem 45ezer, de még így is kb másfél szezon alatt behozta az árát. És 6 évente kalibráltatni vagy mi.
    Ildikó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hűha, az kemény!
      Alighanem vidéken mélyebb gyökerei vannak a konyhakertészkedésnek, vagy csak nem merik magasabbra verni az árát. Mondjuk itt eleve a víz-csatorna köbmétere drágább, mint Pesten.
      Egyébként az az elméletem, hogy vidéken azért jóval alacsonyabbak a fizetések, mert eleve belekalkulálják, hogy tarthat az ember disznót, meg lehet kertje, ilyenek, úgyhogy a kaja ingyen van. Haha. Szóval mintegy a jövedelem része az olcsó locsolás, muhaha.

      Törlés
  3. Balatonparton éppen most szereltetjük mi is a locsolóvízórát. Tervkészítéssel, engedélyeztetéssel, felszereléssel, plombálási díjjal most 35 541 Ft-nál tartunk... Nektek ötezerbe mindez belefért? *sóhaj*

    VálaszTörlés
  4. Na, hát akkor ennek holnap konkrétan és hivatalosan is utána nézek.

    VálaszTörlés