2011. szeptember 27., kedd

A pilatesről röviden

Színtiszta emberbaráti gesztusként* szeretném megosztani mindenkivel, hogy amióta pilatesre járok, nem fáj a derekam. Időnként próbálkozik, de nem sikerül neki.
A pilates többi jótéteményéről nem nagyon tudok hitelt érdemlően beszámolni, mármint hogy Pippa Middletonnak is a pilatestől lett ilyen jó a segge, meg erősíti az izmokat, meg fogyaszt, meg mit tudom én, mit szoktak még felhozni a módszer mellett, mert egyrészt időnként más órákra is eljutok, úgyhogy lehet, hogy attól van, másrészt meg annyira azért nem jó (még) a seggem, mint Pippa Middletonnak, és az is lehet, hogy a narancsbőröm is a szűztea krémre reagál ilyen jól. Mármint nekem jól, neki rosszul, mivel az utóbbi időben menekülőre fogta. Lényeg, hogy akinek szokott fájni a dereka, és azt hiszi, hogy ez mondjuk hosszas ácsorgásnál normális, az menjen el pilatesre, és meg fogja tudni, hogy nem volt normális. Meg én amúgy is bírom az ilyen lustatornákat, mert ahelyett, hogy elfáradnék, inkább jól feltölt energiával a végére. De leginkább azt szeretem látni, hogy van remény, mert ott aztán hatvan felett is olyan mozdulatsorokat tudnak kivitelezni a sporttársak pár hónap gyakorlás után, amilyeneket egy éve Jean-Claude Van Damme-tól magamtól is csak nehezen tudtam volna elképzelni. Kontroll csoportnak ott vannak a frissen érkezett huszonéves csajok, akik nem csak technikailag bénázták végig az órát, mert az oké lenne egy kezdőtől, de sima izomerővel se bírták. A nyugdíjas tanárnő ezzel szemben erőlködés nélkül kivitelezte a gyakorlatokat. Jó dolog a pilates, menjen mindenki gyakorolni!

* úgy értem, nem kapok érte pénzt sajnos, se mást. 

9 megjegyzés:

  1. Egy éve készülök, csak én meg utálom a lustatornákat azért nem értem oda biztos... de muszáj lesz mert mást meg úgysem bírok, kivéve bicajozás hegyi ösvényeken...az meg nem téli sport...zumbázni nem megyek, mert az meg egyáltalán nem sport, eddig még mindenki csak hízott tőle, az edzők is mindig kövérek...(amivel voltaképpen azt kívánják kommunikálni, hogy ide bárki jöhet mert ez a duciknak is könnyen megy, már nem sokáig titkolhatják a háttérben lappangó sötét titkot, hogy ettől híztak meg)
    A huszonéves csajok valóban a világ legjobb kontrollcsoportja, már régóta figyelem őket, ha önbizalmat akarsz szerezni, hívd ki egy könnyű városi sétára 20 éves ismerősödet 5 lépés után garantáltan lihegni fog. Csipszen , kólán, fészbúkon valamint örökérvényű tesiórafelmentésen nevelkedett teste hamar feladja. Minket legalább áltiban még jól megkergettek békaügetésben de csórikáimat már nemigazán...

    VálaszTörlés
  2. Itt karcsú és csini a zumbaedző, de az szerintem sem sport, hanem szárazbuli.
    A húszévesek tényleg siralmas állapotban vannak, bezzeg a mi időnkben :D

    VálaszTörlés
  3. vihihi szárazbuli :-D csak még annál is rosszabb mert nem igazodhatok ennen szabad koreográfiámhoz. (valójában irigységből hőbörgök ám, mert az egetlen lépéssorozt amit képes vagyok megtanulni, az ..khm.. futásé)

    VálaszTörlés
  4. Ráadásul azt sem tudom leírni hogy "egyetlen lépéssorozat"-mondjuk van alibim, Ubul itt ugrál az ölemben és mesét néz én meg osztott monitoron dolgozom :-D

    VálaszTörlés
  5. A pilatesben az a jó, hogy halk a zene. És az a rossz, hogy másnap izomlázam van. Igen, egy év után is. Mindig. Ott is, ahol nem is sejtettem, hogy izmom van. De én szeretem. Néniknek már csak ez való :)

    VálaszTörlés
  6. girosz: á, a koreográfia nekem sem erősségem, viszont olyan a hangulat, hogy pont leszarom, és táncikálok, ahogy jön. züllesztek, mintegy.
    Zsófi: Téééényleg? Akkor mi valamit rosszul csinálunk, mert nekem nincs izomlázam. Bár lehet, hogy az egy év rubintrékázás kivette belőlem az izomlázra való képességet. Na mindegy, veszek futócipőt, uccu neki, majd a futástól lesz.
    Milyen néni? :)

    VálaszTörlés
  7. Sejtettem én, hogy nem teljesen oké a kondícióm :) 40 fölött már néni az ember. Vagy nem ? :)

    VálaszTörlés
  8. Vagy keményebb órát tart a tanárod.
    Szerintem a néni hatvannál kezdődik, de szellemi fittséggel kitolható hetvenre :)

    VálaszTörlés
  9. Jól van, meggyőztél! Meg belegondolva, aki AC/DC-t hallgat még mindig (vagy 30 éve), meg PUF-ot, az még nem néni. Elvégre Angusra sem mondjuk, hogy bácsi :)
    Ha a pilates neked könnyű, akkor próbáld ki a "könnyített" változatát, ha van rá lehetőséged: pl. http://www.youtube.com/watch?v=MSsc7wwnf2g

    (zárójelben meg csak egy költői kérdés: nálad vajon miért felkiáltójel vagyok? )

    VálaszTörlés