2012. január 25., szerda

A Sárkány évével kapcsolatban, ami nem volt rest

Úgy emlékszem, hogy hétfőn köszöntött be a Sárkány éve, ami tudni való, hogy változásokat hoz.
Hétfő délután felhívtak Sopronból, hogy lenne-e kedvem velük dolgozni. Mondom hogyne.
Majd délután felhívtak arról a vonalról, amelyik vonalat vérző szívvel ugyan, de már rég feladtam, tekintve, hogy négy hónapja nem történt semmi, hogy lenne-e kedvem velük dolgozni. Mondom, hogyne. Gyorsan meg is beszéltünk egy találkozót, gyorsan el is mondták, hogy mit várnak tőlem, én gyorsan megkérdeztem, hogy de most milyen munkáról is van szó pontosan, és amikor elmondta, akkor majdnem felnyerítettem, mert konkrétan arról van szó, amit pont tudok, amihez pont értek, és amit éveken keresztül csináltam, mielőtt elmentem volna gyerekeket szülni. Gyorsan egymás tenyerébe is csaptunk, úgyhogy most úgy néz ki a dolog, hogy öt év láblógatás után visszatérek a munka világába. Legfeljebb ezen túl egy órával később megyek a gyerekekért a bölcsi-oviba.
Gondoltam egyébként, hogy feküdni fog nekem ez a Sárkány éve, mégiscsak A Dance with Dragons-t olvasom, és Daenerys-nek drukkolok, a dragonqueen-nek, nem pedig a vonalas Stannis-nek, még jó.
Végül pedig egy jó tanács: sose tegyétek éjszakára a pohár víz mellé a Kindléteket! Én nem tettem, ezért még mindig működik.
Aki pedig a lakáshitelem végtörlesztése felől érdeklődik, a Sárkány éve első intézkedéseként elhozta, hogy lezártnak tekinthetjük az ügyet. Mostantól forinthitelt törlesztek, hah.

5 megjegyzés: