2012. augusztus 17., péntek

Mostan színes tortákról álmodom, ugyanis fogyókúrázok megint

Egyébként elég gáz az, hogy Updatenorbi éppen a cukormentes ország tortáját találta megfelelően érdekes és penetráns témának ahhoz, hogy szőnyeg alatt legyakja Paleoszendi Gábort. Háború van, kérem, levezetem.

Mert ugye a cukormentes torta édesítői a paleókonyha jól ismert kellékei, xilit, eritritol, ilyenek, ami Norbi szerint marhára nem cukormentes, át vannak verve a cukorbetegek. Nehogymá' a paleót népszerűsítsék országosan, miénem a norbiupdatet - gondolja egyébként valójában szerintem. Az egészben persze az a vicces, hogy Norbi, bár leszólja ezeket az édesítőket, Update1 megjelöléssel, saját márkás termékként árusítja. A xilitet Nyírédes néven, az eritritolt pedig Cukor Zéróként - utóbbi név ugye elég beszédes, jelzi, hogy szénhidrát és kalória tartalma a nullához konvergál.Hazudik ő.

De hát azért Szendi Gábort sem kell félteni, ő is beszólogat a saját honlapján, csak hát ő annyira unortodox (eretnek), hogy vele senki se foglalkozik, vagy legalábbis kevés orvost kent meg eddig ahhoz, hogy mögé álljanak tudományosan. Mondjuk nem csoda, aki naponta háromszor kirohan a jelenleg folyó orvoslás ellen, az tényleg nem számíthat az orvostársadalom támogatására. Nem úgy Norbi, akinek a termékeit egyenesen Pados Gyula, főfogyidoki ajánlja nagy hangon.

Azzal Szendi Gábor is tisztában van, hogy a paleó konyha alapanyagai kb. megfizethetetlenek. Mert azt senki se tudja hosszú távon tartani, hogy nem eszik kenyeret meg tésztát kilónként kétszázért, és nem ehetsz tűzoltásként egy zsömlét húszért, helyette lacikonyhára kell menni húst tolni ezerötszázért. A cukor ugye tilos (kilónként háromszázért), a mesterséges édesítők nemkülönben, de itt van a jó xilit, vedd meg háromezerhatszázért, a hülyének is megéri. És akkor jön Norbi, aki a xilitet felüti egy százalék szukralózzal, amitől rögtön negyedannyi kell belőle - fele áron. Nagy bizniszmen a Norbi. A vevőnek is megéri, meg neki is. Látja ám ezt Szendi Gábor, le is stoppolja a hithű paleósoknál a nagy bizniszt, itt a cikk, ami arról szól, hogy a mozgástól még soha senki nem fogyott le, a meghackelt nyugati étrend viszont rendkívül káros az egészségre. Lásd fehérjéből készült lisztek - amik a norbisütik fő alapanyaga. Úgyhogy oda-vissza megy most a pofozkodás, rendkívül izgatottan várom a következő Szendi Gábor hírlevelet. Az egrestortát megkóstolom, de megcsinálni nem fogom, mert  ilyenkor már nincs egres, bocs.

A cukros ország tortája marha finom, muszáj volt megenni sajnos. 

Bár lehet, hogy ezek ketten nem is egymás ellen küzdenek, csak nekem van összeesküvés-elméletem máma.

1 megjegyzés:

  1. Nekem meg hol hányingerem, hol röhögőgörcsöm. Mármint a Norbi- és egyébféle megnyilvánulásoktól. Mindenki tilt valamit, de senki sem írja le, hogy olvass egy kis biokémiát -vagy leagább egy gimis bioszkönyvet- (persze, nem hülyék, maguk ellen nem beszélnek), aztán gondolkozz és juss arra a következtetésre, hogy kiegyensúlyozott táplálkozás és mértékletesség. Meg némi testmozgás. Mert az a léleknek is jót tesz :)
    A többi csak üzlet.

    VálaszTörlés