2012. október 7., vasárnap

Százmilliárd légy nem tévedhet

Én készséggel elismerem, hogy velem van  baj, lásd a címet. Ugyanakkor a véleményem az, hogy A szürke ötven árnyalata az szar. Nem csak hogy ponyva, hanem egy bosszantóan idióta, gyenge könyv. Mondjuk sajnos az ötvenedik oldalnál nem jutottam tovább, én tényleg igyekeztem, tisztelt bíróság, próbálkoztam, többször elővettem, és megpróbáltam tovább olvasni, de az ötödik mondat táján mindig kifordult a kezemből a Kindle. Ennyi gyengeelméjűséget egy helyen legfeljebb egy kisegítő iskolában tudnék elviselni, sajnálkozva, de ott is csak ideig-óráig. Hát mi a franc az, hogy ez a szerencsétlen picsa nem veszi észre az egyértelmű dolgokat? Hogy mindig kitalál valami alternatív magyarázatot a faszi közeledésére, amire normálisan egyféleképpen lehet reagálni: hö? Ez most hogy jön ide? Hogy van az, hogy mindenki számára egyértelműen arra megy ki a dolog, hogy ezek majd kúrni fognak, mert egymásra vannak izgulva (mondjuk nem igazán tudni, hogy miért, szerintem ez egy pornófilm lesz, ahol sose tudni, hogy a pizzásfiúnak miért vetkőzik le a háziasszony, de ha már így van, elfogadjuk, mert hát ez a csaj se nem okos, se nem különleges, de még különösebben szép se, állítólag.), kivéve hősnőnket, akinek a világon semmi sem tűnik fel.

Egyébként megmondom én, hogy mi ez a könyv, egy füzetes szerelmes regény. Ilyen romana meg júlia kategória. De hogy futott be ilyen karriert? Higgyétek el, én értek hozzá, 19 évesen több tucatot elolvastam, hat éve jártam ugyanazzal a fiúval, valami szenvedélyre, izgalomra nekem is szükségem volt. Ez a könyv semmivel sem jobb azoknál. A nyelvezetét, az alkalmazott fordulatokat, a történetszövést, a Szeszélyes évszakokba illő és minőségű félreértéseket tekintve nagyjából ezt a szintet hozzák. Engem komolyan érdekel, hogy mitől lett ez bestseller, mert engem annyira fölidegesített ez a bénaság, ami árad belőle, hogy sajnos nem is tudom folytatni a könyvet, úgyhogy kizárt, hogy önállóan megtudom a választ, de akit nem b*szott fel, és be tudta fejezni, az kommentelje már ide, hogy hogy jutott túl a kritikus első ötven oldalon, hogy elérje a jó részeket, ha vannak, illetve hogy a továbbiakban is ilyen elképesztően suta-e a könyv, vagy mi van már? Köszönöm szépen.

17 megjegyzés:

  1. Csak így a pálya széléről mondom (mert hogy én nem olvastam, és nem is tervezem), hogy ennél szélsőségesebb véleményeket szülő könyvvel nem találkoztam az utóbbi időben. Az ismerőseim egyik (kisebb) része teljesen odavan érte, az egyik barátnőm konkrétan reszketett a folytatásért, és már azt is elolvasta többször, az ismerőseim másik része meg hányni akar tőle, szarozza és utálja. Én nem ismerlek Téged személyesen, csak olvaslak évek óta, de ezek alapján szeretettel azt javaslom, hogy hajítsd el, és ne próbálkozz vele, mert ezt Te nem fogod szeretni. Amennyit tudok másoktól a könyvről, végig ilyen marad. Két köteten keresztül, ráadásul. :)

    VálaszTörlés
  2. Ajaj, akkor köszi a jó tanácsot, dobva.

    VálaszTörlés
  3. A továbbiakban is ilyen marad a könyv, bár végig én se olvastam, de kb 20 oldallal tovább bírtam olvasni.
    Én is olvastam anno egy-két Júliát, hát ott is a falat kaparásztam (bár ott legalább viszonylag normális karakterek vannak), de itt egyenesen a tíz körmömmel estem neki.
    Ráadásul én elolvastam az utolsó kb 10 oldalt, hogy vajon mi sül ki belőle. Hát semmi jó.
    Legszívesebben dili flepnit állítanék ki a csajnak (na meg az írónak), hogy lehet valaki ilyen hülye. ???

    Hogy a fenébe lehet ez sikerkönyv????

    VálaszTörlés
  4. Kíváncsivá tett. Van akkora f*s mint az Ízek imák szerelmek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hujuj, helyből nagyobbat ugrik! Az ízekimák ehhez képest egy koherens remekmű zseniális szereplőkkel.

      Törlés
  5. Kösz az antitippet.:D Az Ízek, imák..-tól (könyvmoly létemre) a 15. oldal táján koppant a fejem. Akkor inkább SzJG (nem a világirodalom remeke, de legalább vicces és meg tudom beszélni a gyerekkel)

    VálaszTörlés
  6. Szent Johanna Gimi sorozat. Tiniknek. Meg ilyen gyereklelkű felnőtteknek mint én. Nem egy stílusgyakorlat, de nagyon mai és szórakoztat (az első 6 rész megvan doc-ban ill. pdf-ben, ha esetleg....)

    VálaszTörlés
  7. Ezt a könyvet nem olvastam, de van ám másik olyan könyv is, amiben a csajon kívül már mindenkinek leesik, hogy mi lesz ebből, viszont ő diliflepnit érdemlően hülyén áll az egészhez (miközben legalább a pasas szimpatikus, bár okoskodó) és még ki is lép a kapcsolatból, amelyben egyébként egymásnak lettek volna teremtve, mindez vastag könyvben leírva ÉS ráadásul még Kantról, Schopenhauerről és egyéb közérthető társaikról vitatkoznak. Na, annál azt kívántam, szexelnének inkább... (Alice Christine Barrett: Hétköznapi történet)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A Hétköznapi történetet én is olvastam, de nekem pont azért tetszett, mert nem volt szokványos abban az értelemben, hogy a szereplők komoly témákról is beszélgettek. És nem rosszul. Persze lehet, hogy ez nem jön be mindenkinek. Nekem bejött. Az biztos, hogy a főhős csaj nem látta a fától az erdőt, de ezt úgy adta elő, azzal a fajta okoskodással, hogy abban bizony elég sok nő magára ismerhet, aki sokat dilemmázik rajta, mi legyen a következő lépése.
      A szürke ötven árnyalata kapott már hideget-meleget... Nem vagyunk egyformák, láttam már olyat is, akinek tetszett :-)

      Törlés
  8. Én a könyvet egész nyáron olvastam, azért ennyire lassan, mert kqrva unalmas volt, de arra gondoltam, most lesz benne majd biztos a katarzis:). Sajna nem volt. Számomra is rejtély, mitől ennyire sikeres? Szerintem azok a nők, akik ennyire rajonganak érte, csak itt kapnak némi szexet az életükhöz, máshol nem. A házasok meg valami izgalmat.
    Megnyugodtam, hogy nem bennem van a hiba. :))

    VálaszTörlés
  9. Az a baj, lányok, hogy mivel itt mindenki leszólta a könyvet, nem fog idemerészkedni senki, akinek tetszett, úgyhogy sosem tudjuk meg, miért szerették mások. :D

    VálaszTörlés
  10. Nem hinném, hogy Kalib izgalmat keresett a könyvben. Arra ott a férje... Vagy rosszul gondolom? :-@

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajaj! Mondjuk izgalom az volt a könyvben is, úgy fel*tam magam rajta, hogy alig láttam ki a fejemből :D. De hát ezt ugye neked kifejtettem élőszóban is :).

      Törlés
  11. sfp: En nem vagyok hajlando megvenni, mert mindenhol azt olvasom ostoba, igenytelen, primitiv nyelvvel. A multkori Guardianban volt egy cikk a no ferjevel, mert a no akkor meg mindig incognito volt. Csak egy par dologra emlekszem,a no maganak irta unalombol, maga publikalta online, s ebbol lett orulet. Ma nagyon-nagyon gazdagok lettek. A picsaba! Szoval azert sem veszem meg a konyvet mert tok irigy vagyok, s nem akarok hozzajarulni a millioikhoz. es persze k. jo lenne irni egy konyvet ami igy hipp hopp gazdagga tesz.

    VálaszTörlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés