2013. május 21., kedd

A befőzési szezon kezdetével kapcsolatban. Szamóca

Végül a hat kiló szamócából lefagyasztottam kettőt, meg lett három üveg szamócalekvár, és melléktermékként, lekvárfőzés közben keletkezett két liter szamócaszörp is. Éppen a dunsztban vannak, kivéve a fagyasztott, mert az a mélyhűtőben.
Szokjuk meg, szamóca, mert az eper a fán terem.
Valamint megállapítottuk, hogy kellemesebb munka hat* kiló szamócát megpucolni, mint hat kiló csirkezúzát. Utóbbival ugyan még nem volt dolgom, de el tudom képzelni.
Szóval idén is jól telt a piros pünkösd napja.

*na jó, lehet, hogy csak öt, mert a többit felfaltam, meg lett belőle crumble. (Magyarul morzsasüti, 30 deka lisztet, 20 deka vajat és 18 deka cukrot összemorzsolunk, rászórjuk a jó sok szamócára, majd betoljuk a sütőbe, és összesütjük fél óra alatt. Öt perc munka kézmosással, mosogatással, és őrületesen finom süti. Némi vaníliát is elbír szerintem.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése