2013. június 27., csütörtök

A kertem és egyéb élőlények

Csak szólni akartam, hogy itt van már a Kánaán, terem a kert, abból főzünk. Tegnap cukkinis tojásrántottát (a tojást ugye Sopronból kaptuk Timi baromfiudvarából), ma meg finom ragulevest. Bár az igazi az lenne, ha a kolbász, a szalonna, meg a hús is valami házi gazdaságból származna, de félek, ha nekünk tyúkunk lenne, itt halna meg végelgyengülésben nekem, és a változó kor után, amikor már nem tojik még nyugdíjat is adnék neki bőségesen, csak nehogy elégedetlen legyen a sorsával. Hamarabb, minthogy kitekerném a nyakát.

Mellékszál, de a macska nyávog. Ez most nem ilyen banális kijelentés, meg evidencia puffogtatás, hanem ez a falatnyi kis dög naphosszat áll a lábam mellett, néz fölfelé, és nyávog. Pedig van kajája meg teje is, sőt, még a sertéscombból is kapott egy koncot, csak fogja már be a száját. Már komolyan ott tartok, hogy jobb lenne, ha csecsemő* lenne inkább, mert azt legalább fölköthetném hordozókendőben a hátamra, és előbb-utóbb elaludna, közben meg tudnám szeletelni a répát, de ezt most hogy kössem magamra?

*pedig én rettegek a csecsemőktől, mert sírnak, és nem lehet őket megnyugtatni, és az szörnyű. Ehhez képest kettőt is túléltem, hát nem ez az élvezet része a dolognak, az tuti, és még mindig feláll a szőr a hátamon, ha babásat játszanak, és valamelyik babasírást ad elő.

3 megjegyzés:

  1. és ez van a kiskertedben :) Hitted volna?

    http://tudomany.blog.hu/2013/03/15/flora-iq

    VálaszTörlés
  2. Szia most találtalak meg, tetszik ahogy írsz:-) gyerekem még nincs, macskám viszont igen. Ne barkácsolj vele otthon: ha beteg orvos, tejet, sertéshúst, belsőséget még főzve sem, fog.gátlás helyett ivartalanítás. Oltás,féreghajtás, mert gyerekek mellett sem játék. Bocs, csak imádom a gyerekeket, állatokat, így biztos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen. Macskajancsi szegény már nem lakik nálunk.

      Törlés