2015. április 13., hétfő

Jobbik 2015 = Fidesz 1994

Na megosztom az elméletemet a Jobbikról.
Szerintem pont azt csinálják, amit annak idején, 1994 után a Fidesz: vesznek egy politikai fordulatot arrafelé, amire a nagyszámú igény mutatkozik. Becsusszannak a politikai vákuumba.
Mire volt igény 1994-ben? A széthullott MDF helyett egy másik jobboldali erőre. Orbán rájött, megcsinálta, megnyerte.
És most mire van igény? Egy mérsékelt pártra, ami még nem járatta le magát lopással. Mert hát nácikra szavazni azért mégis, milyen izé már, de ezekre a tolvajokra, ezekre meg semmiképp! Inkább elhiszik, ha mondják, hogy ezek a jobbikosok nem is olyanok. De nem ám!
Vonáéknak már csak le kell másolniuk, amit Orbánék csináltak. Erre jó a kis vizsla.
Hogy hiteles-e? Már hogy lenne hiteles!
Hogy elhiszik-e az emberek? Ugyan kérem, az emberek politikai memóriája nagyjából fél évre visszamenőleg működik, de akkor már a maximumot mondtam! A többség el fogja felejteni a náci karlendítéseket, a cigánybűnözőzést (hacsak igény nem mutatkozik rá, és fenn nem tartják annak kielégítésére), és ha eleget sulykolják, hogy itt ők az egyetlen tiszta kezű, kormányzóképes párt, 2018-ban meg fogják szavazni őket.
Ahogy 98-ban Orbánékat is. Négy év elég volt nekik, hogy elhitessék magukról: a full liberális, az egyházakat kiröhögő, fülbevalós fiatalokból tweed zakós, istenhazacsaládban hívő, konzervatív bácsikákká váltak. De most tényleg, komolyan, istibizi, az ördögit neki!
Hogy ők maguk, mármint a nácik ezt komolyan gondolják-e? Ó, a legkomolyabban. A hatalom nagyon jó dolog, nagyon lehet akarni. Bármi áron, minden áron. Láttunk már hasonlót, nem?
És különben is, a cél szentesíti az eszközt. Ki mondta ezt? Csak nem egy politikus?

2 megjegyzés: