2015. május 13., szerda

Azt hiszem, mégsem bírom olyan jól az egyedüllétet

Amióta vége az aranykalászos tanfolyamnak, már megint nincs körülöttem ember, akivel beszélhetnék. Hát én egy lelkileg kiegyensúlyozott nő vagyok, de azért a társaság, az néha hiányzik, és ez mindenféle ilyen viselkedési furcsaságokat okoz nálam.
Megpróbáltam beszélgetni például Konszival (Consuéla, a takarítónéni), de sajnos elég hamar kiderült, hogy egészen más dolgok érdeklik őt, mint engem, különben is mindig zúg a porszívó.
Aztán ma elbringáztam beszélgetni melltartót vásárolni a városba, a Triumph üzletben kb. fél órát beszélgettem a tulaj hölggyel a magyar demokrácia állapotáról a melltartókról. Majd pedig átmentem a kedvenc ruhaüzletembe, ahol alibiből vásároltam egy cuki rucit, alighanem ez lesz majd A Nyári Ruhám idén, az eladó hölggyel pedig másfél órát beszélgettem a magyar oktatás helyzetéről, különös tekintettel a gyerekeink jövőbeli kilátásaira a ruhákról.

Délben pedig szénné égettem az ebédet, mert gyorsan kellett cikket írnom, jött az ihlet, na. Ez követően pedig jött a nap fénypontja, a 20 perc rubintréka. A Rubint Réka egyébként nem csak tornázik, hanem beszél is közben, tök jó.

Ez után elmentünk a Pével a gyerekekért, az óvodában megállított a volt megbízóm, aki, ha jól értettem, arra akart kérni, hogy ne kutyázzam a politikájukat az ellenzéki Facebook csoportban. Mondtam neki, hogy jó, küldje hozzám nyugodtan, akinek baja van, én szívesen beszélgetek vele. És abban a pillanatban én tényleg úgy éreztem, hogy szívesen beszélgetnék bárkivel,sőt, még kedves is lennék hozzá, csak nehogy elmenjen.



3 megjegyzés:

  1. Frankón Consuelának hívják a takinéniteket? Ellátja a teendőket a hacienda körül? :-)
    A miénk is részben társalkodni jár hozzánk, és ő egyébként döbbenetes arc, konkrétan színházműsort szokott nekem ajánlani, meg recepteket hoz kinyomtatva, és ha végzett, mesét mond Dalmának. :-D Egy kincs.
    (A takarítása csak 90%-os, de az is több, mint amire én képes lennék, és az 1000%-os megbízhatósága, valamint a kedves, okos egyénisége mindenért kárpótol. :-) )
    Hogy érdemben is hozzászóljak, eléggé átérzem a problémádat, én már csak attól rettegek, hogy nehogy BKV-n beszélgetni kezdjek emberekkel (ugye, aranyoskám milyen meleg van ma), mert az már a vég lenne. :-D

    VálaszTörlés
  2. Huhh, akkor jó, akkor fiziológiás a beszélgetés hiány :D.
    Nem, természetesen van tisztes polgári neve a takinéninek, csak az egyszerűség kedvéért hívjuk így (a háta mögött), mert minden takarítónő Cunsuéla, és minden kertész José, nem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Utóbb elgondolkodtam, és magam is arra jutottam, hogy csekély a valószínűsége, hogy tényleg így hívják Manyi nénit. :-D

      Törlés