2015. augusztus 16., vasárnap

A balatoni nyárral kapcsolatban

Egyébként pedig csodálatos hetet töltöttünk LD-ék balatoni nyaralójában, úgy, mint tíz évvel ezelőtt szoktuk, még lány korunkban, csak azóta született összesen öt gyerekünk, akik koruknál fogva szintén velünk voltak most. Ruhát azt egyáltalán nem használtunk, két fürdőruhát váltogattunk egész héten, volt mindenkinek egy száraz és egy vizes. A mesterfokot Boróka hozta, aki a maga 120 centijével, vagány kiszőkült frizurájával egy szál bugyikában, mezítláb söpört le mindennap a nagyjából 700 méterre lévő Balatonhoz, majd a másik 120 centissel, a nála egyébként 2 évvel fiatalabb Ákossal szerelembe esve egész nap a parton bóklásztak és rákot meg egyéb jószágokat kutattak, vagy a stég alatt építették az új otthonukat.
És volt még őrületesen cuki, dundibundi, egész nap vigyorgó baba is, aki a szemünk láttára kezdett el járni. Értelemszerűen az LD-éké.
Egész nap a kertben voltunk, vagy a Balatonban, mondjuk 37 fok volt, úgyhogy ez nem olyan nagy csoda. Igazából semmi sem történt, csak lazultunk egész héten, meg ittunk sok rozéfröccsöt, meg beszélgettünk nagyokat, a gyerekek játszottak, és tök jó volt.
Ja, az apák nem voltak ott, ők dolgoztak.

Azt tudtátok, hogy az én szülinapomon még a csillagok is lehullanak az égről? Most is hullottak, direkt kifeküdtünk megnézni. Negyven éves lettem, hö. És kaptam egy nercbundát.

10 megjegyzés:

  1. Isten éltessen! a nercbunda egy ilyen augusztusban nem nagyon értékelhetetlen ajándék?

    VálaszTörlés
  2. Hát nem tudom, esküdni mernék, hogy idén is lesz tél :D. Amúgy meg a p.csadrága bunda nekem intézmény, de főképp belépő a "Szentpétervár télen by night" című romantikus ideámhoz. Vagyis egy lépéssel megint közelebb kerültem egy álom teljesüléséhez, ezt így kell nézni. Vagy akárhogy. Egy nercbunda SOSEM értékelhetetlen.

    VálaszTörlés
  3. Olyan volt olvasni ezt a posztot, mintha Ulickaja írta volna. :)

    VálaszTörlés
  4. Boldog szulinapot utolag is! Azt hittem nercbunda csak vicc, emlekszem anno kinel olvastam hasonlo gesztusrol a nolblogon. (japan nevu kedvenced)

    Amugy ugyanazon a heten voltunk Balcsin. :) Nekunk is tetszett. Voltunk oly szerencsesek, hogy kolcson kaptunk nyaralot steggel. Gyerekek iden lattak eloszor es nagyon elveztek a rettento felelmetetes vizi siklok ellenere is. Amikrol nem tudom csak Zamardiban vannak-e, de tiszta horror feeling amikor ket meteres 5-8 cm vastag feher dogok dugjak ki a fejuket a vizbol a gyereked mellett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen? már nem is emlékszem. Mi volt, mármint a bundával?
      Siklók? Mi nem láttunk egyet sem, hatalmas szerencséjükre, mert Ákos és Boróka tutira kígyópörköltet sütött volna belőlük, vagy hálót csomóz a testükből :D

      Törlés