2016. május 10., kedd

A nap, amikor Lobo, a magányos farkas kalákában végzett munkáról álmodik

Na, hát mindig mondtam, hogy nekem a blogom a problémamegoldó, elkezdek itt valamin sírni, és rögtön teljesül a kívánságom. Na jó, annyira nem rögtön, mert előtte a Pé kint aludt a kanapén (kétszer), de aztán elmentünk ajtófélfát kaparni.

Hát feleim, a festék lekaparása az ajtófélfáról igen szar meló, van nekünk kettő darab hobbi hőlégfúvónk, azzal kezdtük, plusz spakli. 4 óra alatt egy darab ajtófélfát sikerült megtisztítani a barna máztól, de nem úgy, hogy körbe, hanem egy darab függőleges izét, majd a másik függőleges ajtófél csak ma került sorra, és még hátra van a szemöldökfa.

Ezen okulva a Pé upgrade-elte az eljárást, és ma már lángszóróval állt neki leégetni a festéket, mondjuk ő végzett is a saját ajtótokjával, (körben hatalmas füstnyomok), én meg nem, de legalább sniccer segítségével eltávolítottam a gardrob szétkoszlott szőnyegét, az is szép.

Vegyünk minden eddigi scrapbookos igyekezetemet felkészülésnek a jelenlegi DIY házfelújításhoz.

Valamint leesett, hogy minden szobában 1, azaz egy darab konnektor van, ami eléggé gyász, mert akkor most még azt is meg kell csinálni festés előtt. Plusz előrevetíti, hogy a villamos hálózat erre az igénybevételre lett optimalizálva, szóval ha mi erre rácsatlakozunk a fogyasztóinkkal, akkor 1.) rögtön leveri a biztosítékot, 2.) leég a ház a picsába. Szóval mostantól beosztjuk, hogy ki dugja be a laptopját éppen, vagy valami.

Na és akkor lementem a földszintre, és megláttam, hogy tulajdonképpen az összes ablak és ajtókeret barna, és majdnem felvágtam az ereimet, de helyette, mivel nagyon optimista a természetem, rájöttem, hogy függöny is van a világon, ami eltakarja az ablakot, valamint áll még előttünk 40 szép év, amikor pont ráérünk barna festéket kapargatni az ajtó- és ablakkeretekről.

A házon összesen 12 darab nem homlokzati nyílászáró (belső ajtó), valamint 15 darab három szárnyú ablak található, plusz 3 bejárati ajtó, de azokkal most nem törődünk.  Inkább.

Szóval ha úgy érzitek, kedves barátaim, hogy puszta szimpátiából, vagy a sok kedves és vidám olvasnivalóért cserében szívesen jönnétek egy napot ajtófélfát kapargatni nálunk (hőlégfúvót adok), akkor szeretettel látlak benneteket, mentaszörp és kávé van, meg szendvicset is tudok kenni, valamint átlag ötpercenként adok be valami poént (szesz is lesz).

8 megjegyzés:

  1. Vajon milyen lelkiállapot kell ahhoz, hogy valaki barnára fesse az ablakkeretet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha látnád az ajtókban az üveget, értenéd :D

      Törlés
  2. Minek nektek annyi ajtó meg ablak?

    VálaszTörlés
  3. Hát, hogy ne legyen sötét a házban :)

    VálaszTörlés
  4. Én köszönöm, lemondanám a programot, egyszer álltam neki egy 50 éves ajtókeretnek, jó feléig eljutottam, a többi úgy maradt vagy tíz évig, amikor is a festők megcsinálták a komplett festéssel együtt. Úgyhogy ilyesmire engem nem lehet rávenni semmilyen csábító programmal sem :) Bocsi.

    VálaszTörlés
  5. en mennek, de ha hőlégfúvót adsz a kezembe, garantáltan leég a ház...
    (lattalak a fb-n multkor, bejelolhetlek ismerősnek?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D. Ó, ez már majdnem olyan volt, mint amikor az alattunk lakó barátnőm telefonon megkérdezte, hogy bekopoghat-e :D. Hát persze.

      Törlés