2011. december 13., kedd

Kevés szóval angolul

Kitaláltam, hogy mit kell tennem tavaszig* , hogy addig se legyek Tűz és jég dala nélkül. Elkezdtem angolul olvasni az ötödik könyvet.
Na most az elég hamar, úgy a harmadik mondatnál kiderült, hogy a szimpla élvezeti olvasáshoz nem lesz elég a szókincsem, de mire való a szótár?! És valójában ez is értem van, nem ellenem, mert alighanem így valóban kitart a könyv tavaszig.
Ennél motiváltabb meg már úgysem lehetek, hogy elkezdjek végre angolul olvasni. Vagyis megtanuljak. Megtanuljak.
Pepecs meló, de legalább ingyen van.
Majd időnként jelzem, hogy hogy haladok, és esküszöm, hogy szólok, ha megkerül Benjen bácsi, bár nekem van egy elméletem, hogy mi lett a sorsa.

*akkor jön a Trónok harca 2. évad a HBO-n, illetve az ötödik könyv magyarul.

Van egy kis update is, így az ötödik oldal után: az első pár bekezdésben valóban elég túláradóan bánik a szerző a jelzőkkel, na, azt bőven lehet szótárazni, de aztán megkegyelmez, úgyhogy most már haladok, és közelít a helyzet az élvezeti olvasáshoz.

3 megjegyzés:

  1. akkor mar csak azt aruld el, hol fertel hozza az angol peldanyhoz? Min olvasod? Kindle-en? ja es hogy nemi researchtol megkimelj, akkor melyik is az elso?
    koszi
    sfp

    VálaszTörlés
  2. sfp: én innen töltöttem le: http://www.2shared.com/document/uw0O_DLF/George_R_R_Martin_-_A_Dance_Wi.htm,
    sima pdf, és sima számítógépen meg laptopon olvasom. Az első rész A Game of Thrones, ha a címhez hozzáteszed a google-ban, hogy pdf download, akkor egész jó találatokat ad ki. Ha ezen túl leszel, már adja magát a többi :).

    VálaszTörlés
  3. Koszi Lib, megneztem de beszartam attol, hogy kulon "olvaso" programot kell eloszor letoleteni, hogy hasznalni tudjam a site-ot. Neked nem toltott le vmi adathalasz vackot?

    VálaszTörlés