2011. december 27., kedd

A Pé, McLuhan, meg az Amazon

Most pedig karácsonyra eljött a Kindle ideje, ami olyan, mint az a szerelem, amiről elhiszi az ember, hogy tartós lesz. Először ismerkedtünk egy kicsit, aztán kiderültek a jó tulajdonságai (például hogy rá tudom tölteni az Tűz és jég dalát), aztán a helyzet fokozódott (pdf helyett kindle formátumban is rá tudom tölteni a Tűz és jég dalát), szóval most izzok és lángolok, és Kindle-lel a kezemben alszom el (nem igaz, elalvás előtt fölkelek, és biztonságba helyezem, nehogy baja essen, agyonnyomjam, vagy valami), és azzal is kelek. Csak egy baj van vele, hogy nincs rajta angol-magyar szótár, csak angol-angol, amivel én azért annyira könyvolvasás tempóban nem vagyok kisegítve, és ha lenne is rajta, akkor sem tudom, hogy hogyan lehet, és lehet-e egyáltalán olvasás közben váltani a lapok között, szerintem nem. Úgyhogy most szótár nélkül olvasom a Tűz és jég dala 5. részét, de végül is ez már nem is olyan nagy baj, mert belejöttem.
Úgyhogy részemről most ért véget a Gutenberg-galaxis, meg az ötvenkilós könyves dobozok költöztetése.

7 megjegyzés:

  1. Most egy kicsit irigyellek... (na, jó, nagyon) :-)) Én is szeretnék egy Kindle-t, de arra még várnom kell, mert eddig mindig akadt fontosabb dolog.

    VálaszTörlés
  2. Hát basszus, olyan időket élünk, hogy nem került többe, mint a gyerek bakancsa. (ööö, csak azért tudom, mert tényleg akartam ilyet, úgyhogy tájékozódtam, de aztán lemondtam róla, a Pé meg könnyelmű :)
    Mondjuk a gyerek bakancsának az árán ki vagyok borulva, de nem volt más az egész városban, csak kínai.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Kalib. Évek óta olvaslak, de mostanában semmi nem történik veled, sajnos. Unalmas lett a blogod. Na jó írni is meg olvasni egyszerre nem megy.

    VálaszTörlés
  4. Az bizony lehet. Mondjuk szerintem már évek óta nem történik velünk szerencsére semmi különös, de azért kösz, hogy eddig kitartottál, üdv.

    VálaszTörlés
  5. Kalib,

    Nekem van kindlére angolmagyar szótáram, szívesen átküldöm Neked, ha kéred. És persze BÚÉK.

    VálaszTörlés
  6. köszi, köszi, librandi3@yahoo.com az e-mail címem.
    És BÚÉK mindenkinek!

    VálaszTörlés