2012. március 26., hétfő

Ami pedig a kertemet illeti

Kikelt:
- rukkola
- koktélparadicsom
- nagy szemű paradicsom
- valami virág
- meg valami másik virág
- és egy harmadik virág is, ami az estike

Nem kelt ki:
- metélőpetrezselyem (még van remény)
- hónapos retek (már nincs remény)

Még csak eztán kell kikelnie:
- sárgarépa
- spenót
- lila héjú fokhagyma

És még mindig teli van a polc vetőmaggal meg dughagymával.

Összegezve úgy néz ki a helyzet, hogy a hátsó kertben gyakorlatilag semmi se látszik, csak a sívó pusztaság, kivéve sziklakert. Azt se én csináltam, hanem találtam, és bánatomban kigyomláltam a hétvégén, úgyhogy most látszik, hogy milyen ipari mennyiségű kövirózsa van benne. Ha kell valakinek, szóljon, küldök.

Viszont a málna... hmm... a málna...
Hát az hajt, minden váratlan és talpalatnyi helyen, amit meghagytam neki. Azt hiszem, csinálok a nyáron egy Málna és Rukkora Fesztivált itt nálunk. Kecskesajtos-málnás rukkola saláta (beforralt balzsamecettel megcsorgatva)? Bírnám.


5 megjegyzés:

  1. Kalib! Még nem ebédeltem, ülök a munkahelyemen a gépem fölé görnyedve, csúnya excel táblázatokkal körbebástyázva, és akkor ilyenekkel gyötörsz? :-D Kérem azt a salátát, MOST!
    Egyébként meg tök ügyes vagy, hogy ennyi mindent termesztesz, én nagyon béna urbánus lány vagyok, nekem az ilyesmi sose ment, de mindig tisztelettel adóztam azoknak, akiknek igen. (Én mondjuk két balkonládán kívül ültetni se nagyon tudnék hova, de ez mindegy is, mert a valdi gát a hozzá nem értésem.)

    VálaszTörlés
  2. Ez a recept amúgy egy csúnya plágium Mautner Zsófiától. És nekem is az első próbálkozásom most a kert, úgy néz ki, hogy a Pé ás, én magot szórok, aztán nézem az eget és imádkozom. Ennyi lenne a kertészet?

    VálaszTörlés
  3. A málnás és a ruccolás dolgokra is határozott, hangos és feltétel nélküli igennel szavazok! :)

    VálaszTörlés
  4. Majd emeljük a fesztiválod fényét Micisajttal . Jó?

    VálaszTörlés
  5. Azta, de jó ötlet! Mikor szül a drága?

    VálaszTörlés