2012. április 22., vasárnap

Fotódokumentáció a rukkolás giroszhoz


4 megjegyzés:

  1. szia! egyszer bejelentkeztem nalad, azota is hu vagyok, de nem is ez a lenyeg, hanem, h most muszaj okoskodnom: a kepen ez nem rukkola, amit ettetek, csak nemtom, mi... na, az ugy van, h ez ubersznobul hangzik, de az olyan kajakat, amiket a korabbi franciafoldi vagy mostani belgiumi letem alatt ismertem meg, es elotte otthon sose lattam/ettem, csak franciaul tudom. es ez a zoldseg a kepen nem rukkola ("roquet"), hanem egesz pontosan valami mas ("mâche") -muhhaha. guglizz roluk kepet, es lathatod, es ha kiderited, mer' en eddig jo bena voltam, es nem sikerult, h mi a neve magyarul, az tokjo lenne.:)
    (es most "bepotollak", mer' hirtelen igen termekenyen ontod a posztokat:))

    VálaszTörlés
  2. Rukkola az, biztos, a saját két kezemmel szórtam el a magokat, mint Johnny Appleseed, csak én feliratozott, gyári tasakból szedtem őket elő, nem a kötényemből. Csak ezek még friss, egyelt példányok levelei, a fodrosak, vagy hogy hívják, ilyen metszett, szóval a klasszik rukkola levelek még ritkásan nőnek.
    Amit te mondasz, az a raponc. A galambbegy. Egyébként tényleg ehhez hasonlóan néz ki. Na nem magamtól vagyok ilyen okos, hanem rákerestem.
    És köszi a kitartást meg a hűséget, igyekszem megszolgálni :).

    VálaszTörlés
  3. naigen, mondom, h okoskodas volt, gyanussa is lett, h nem lesz igazam, amint kesobbi posztokban is feltuntek nemi rukkolas magos zacsik...:) koszi a neveket, ciki nem ciki, sose hallottam a raponc szot (nem, mintha a galambbegyet ebben az ertelemben ismertem volna, de mindegy). nodeakkor ezekbol a szep sima kis kerekded levelkekbol lesznek kesobb a hosszukas, ritkas, hegyes, gazra hasonlitok?? mik vannak!:)
    azer'lehet,h majd meg beledumalok, ugyis imadod a kommenteket.:)

    VálaszTörlés
  4. Ó, hát a raponcról kapta nevét a Disney Rapunzel, őt ugyanis eredetiben elcserélte az apja még méhmagzat korában egy marék raponcért, ami a szomszéd banya kertjében termett. Konkrétan úgy ráijesztett a banya apára raponc lopás közben, hogy ijedtében odaadta a még meg nem született gyereket. Pfű. A raponc meg azért kellett, mert anya kívánós volt. Jó sztori, nem? Ilyet is csak a Grimm találhat ki, a Disney meg kiheréli, hozzákölt, és magyarul már a lány neve sem utal az eredendő bűnre, na mindegy.
    És tessék csak beledumálni, imádom a kommenteket :).

    VálaszTörlés