2012. december 14., péntek

A kultúrák keveredésével kapcsolatban globalizált világunkban

És az mekkora volt már, amikor az arab szomszédasszonyunk hálát adott Allahnak, hogy sikerült beszerezni a vágyott játékot a fiának karácsonyra. Azért azt ő is érezte, hogy ez egy kicsit meredek, és magyarázatként hozzátette, hogy náluk a Mikulás jön karácsonykor. Hát így már tényleg sokkal jobb.

4 megjegyzés:

  1. Eddig azt hittem, hogy csak amcsiban jön karácsonykor Mikulás és nem 6-án. Most tudtam meg, hogy északi rokonainknál, vagyis Mikulás saját hazájában is karácsonykor aktivizálja magát...

    VálaszTörlés
  2. Saját hazájában? Hát lehet, hogy odatette a néplélek, mert ott érzi jól magát, hiszen nyilván nem tudja levenni a piros zubbonyát, de azért ugye mind tudjuk, hogy a Télapó is a legszebb keresztény hagyományokat őrzi, úgy is, mint Szent Milkós püspök, aki megajándékozta a gyerekeket (innen a piros ruha, a püspöki viselet, ugye :).

    VálaszTörlés
  3. Ugyan, az igazi multikulti épp e percben valósul meg Borkáék ovijában, ahol is a karácsonyi műsorban Szent József szerepét az óvónénik egy huszáros vágással az arab kisfiúra osztották. Hát mi ez, ha nem a világbéke kezdete? Arab kisfiú zsidó férfit alakít a keresztény betlehemesben... (Az egyébként nem is egyházi ovinkban, de minden évben ez a karácsonyi műsor.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát antropológiailag nem lehet ellene kifogás, sémi, sémi :). Kulturálisan meg, hát rájöttem, hogy egy gyökérből táplálkozik mind a három vallás, úgyhogy szerintem ez a követendő példa. Chritmas for everyone all around the world! Ebben csúcsosodjék ki a világbéke, ne a Kiotói egyezményben (annak már úgyis mindegy)

      Törlés