2014. május 29., csütörtök

Asszonysors, vagy mifene

Azt szeretném kérdezni a kedves otthon lévő/dolgozó, kisgyerekes anyuka olvasóimtól, hogy ti is minden reggel minimum egy álló órán keresztül próbáljátok rendbe kapni a házat? Beágyazás, csészék, morzsák eltüntetése, csatocskák és tegnapi zoknik összegyűjtése? És nem, ettől még nem lesz rend mérnöki rend a házban, csak nem seggel fordul ki, aki belép.
Takarítás, az nincs benne, az tegnap volt az egész házon, de már elmúlt.

18 megjegyzés:

  1. hát nálunk ez az esti program, amikor már alszanak, hogy legalább fél órát legyen erőnk normálisan kinéző lakásban lenni. mert nappal esélytelen...én legalábbis bele sem kezdek.

    VálaszTörlés
  2. Ha otthonról dolgozom, a munkában kevésbé vagyok hatékony, mert közben teszek-veszek, főzök, csak egy kicsit mosok, csak egy kicsit teregetek, szóval nem haladok úgy, mintha bentről dolgoznék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, én remekül el tudok töprengni, általában mosogatás közben tudom a legjobb dolgokat kiagyalni. Úgyhogy ez egyáltalán nem kárba veszett idő :).

      Törlés
  3. A kisgyerekes jelző rám lassan nem gaz (11, 12,5) - de simán elmegy egy óra reggel kávék, kakaók, egy mosás berakása, ami éjjel lejárt, teregetés, mosogatógép ki és/vagy bepakolása, valami kis uzsonna, legalább ital el és bekészítése, előszobában a cipőhalmok odébb rugdosása...

    és amikor otthon dolgozom, akkor pontosan úgy, mint Dominika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na hát a reggeli, készülődős műsor, az persze, az alap. Aztán amikor már mindenkit elpateroltam itthonról, akkor kezdődik a fel-alá bolyongás mindenféle tárgyakkal a kezemben.

      Törlés
  4. én itthonról dolgozom mindig (úgy értem, akkor is, amikor nem kisgyerekes vagyok), és én inkább dolgozom, mint egyébbel teszek-veszek. ezért pl. az anyósom egyenesen gyűlöl, mert "otthon vagyok", mégsincs patikarend, de akkor mégis mivel cseszem el az időt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát pedig az ilyesmit tényleg nehéz belátni, kell is hozzá legalább egy Nobel-díj.

      Törlés
    2. és hálás is vagyok érte a férjemnek, hogy ő viszont belátja (mondjuk lehet, hogy azért, mert ő is próbálta, amit én, csak nem neki való, mert nem tud megülni a seggén, meg emberek nélkül létezni). és köszönöm a sorsnak, hogy egymás útjába sorolt bennünket, és a rendezőnek meg a sminkesnek ésatöbbi. :)

      Törlés
  5. Kedves Kalib, együttérzésem :) , igen én is itthon vagyok most már csak a kicsimmel, de egy óra rendrakás reggel, meg még napközben többször, ahogy időm (kedvem) engedi, mert elöntene minket az autó és egyéb halom :)... Erről is írtam én is nemrég a blogomon, ha van kedved nézz be hozzám :) csaladmorzsak.cafeblog.hu Nézd el, hogy nem vagy a rendszeresen olvasott blogok között nálam, ahogy senki más sem, mert valamit elszúrtam és nem tudlak benneteket kirakni, de remélem rövidesen :)... Szép napokat: Vivien

    VálaszTörlés
  6. semmi ilyesmi. beágyazás? hahaha. rend? hahaha.
    morzsák és zoknik mindenütt.
    mondjuk, engem nem is zavar. igazából meg se látom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jóóóó, hát nálatok most speciális helyzet volt. Egyébként alighanem nálunk is ez lenne a helyzet, ha a Pé nem lenne ilyen kocka.

      Törlés
  7. Hetente 2x elmegyünk fél nyolckor, és este hazaesünk fél nyolckor (az uszodából), akkor már semmire ne jut idő. Máskor meg jellemzően munka után próbálom összekapargatni a rend maradékát: estébe nyúló délutánokon, hétvégenként, mikor hogy. Rend, az nincs sosem, de összehasonlíthatalanul könnyebb volt, amikor otthonról dolgoztam, nem egy hivatalban ültem nyolctól fél ötig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen. Csak azt nem értem, hogy bárkihez, bárhova belépek, mindig Lakáskultúra magazinba illő rend és összhang fogad, porcicák, pókhálók sehol. Hogy a francba csinálja ezt látszólag mindenki? És én miért nem tudom?

      Törlés
    2. szerintem van egy kupiszoba, ahová be lehet súvasztani a rumlit... vagy ha nem, igen-igen érdekel a recept.

      Törlés